SOF/DZP 1 goed uit de startblokken

Het 1ste team van SOF/DZP is woensdagavond prima uit de startblokken gekomen. De op papier lastigste tegenstander Pionier uit Hellevoetsluis werd met 5-3 verslagen. Vooraf was de gedachte al dat het geen makkelijke avond zou worden en die gedachte werd ook bevestigd gedurende de avond. Alleen Sparreboom kreeg onverwacht een hele makkelijke avond, hij was snel klaar in zijn partij tegen Tanis, die al snel zijn Koning op het midden van het bord tegen kwam. De teamcaptain kon dus lekker freewheelend door de zaal lopen. Het werd zelfs 2-0 nadat Vonk een prima combinatie had uitgevoerd en zijn tegenstander zijn paard had aangeraakt. Dit was niet helemaal de bedoeling, maar aanraken is zetten en gaf zijn tegenstander op. Op bord 1 had kopman van Hooff het moeilijk, in een Scandinavische verdediging kwam hij er niet goed uit en met ook nog eens veel tijdverlies ging hij kopje onder.

Van Genderen en van Dam schoven de stelling dicht en kwamen tot een remise overheen, dat aanbod kreeg ook van Putten, maar die won zijn partij gewoon en ook Lagendijk die 3 pionnen overhield tegen een loper werd remise

2 borden bleven over en vooral de partij van de Ruiter was zorgwekkend. lange tijd had hij last van een gepend stuk en ook later in de partij koos hij niet altijd voor de goede voortzetting. Samen met een race tegen de klok redde hij het niet

Tenslotte bleef de partij Dupree tegen van der Wenden over, het ging hier dus om winst of toch nog een gelijkspel. Dupree stond slechter en had minder tijd, maar van der Wenden deed het niet goed, vergiste zich zelfs, door een promotie toe te staan en zo won ook Dupree zijn partij en zijn de 1ste belangrijke punten binnen

Gefeliciteerd mannen!