Eclatante overwinning SOF/DZP 2

Het 2de team van SOF/DZP heeft met grote cijfers gewonnen van Messemaker (6,5-1,5). Loosjes was als eerste klaar, na een schaakje op de achterste rij dwong hij de Koning naar voren waarna hij snel 2 pionnen kon ophalen. Iets later zette hij zijn tegenstander keurig mat op de 6de rij en daarmee een snelle 1-0. Het goede voorbeeld wel spoedig gevolgd door Groenendijk, die nog wel even moest opletten dat hij zijn Dame niet zou verliezen, maar Groenendijk had het allemaal goed berekend en kon ook een punt bijschrijven.

Op bord 1 bij van Prooijen zag het er ook naar uit dat hij zou gaan winnen, maar het plan wat hij voor ogen had, zette hij niet. In het eindspel stond hij nog steeds beter, maar tijdnood brak hem op. De aangeboden remise nam hij daarom aan.

Mulder had een gelijkwaardige partij, die niet echt wilde loskomen. Ook hier logischerwijs een remise

Struijk deed het wel goed, hij had zijn pionnen al ver opgeschoven en die hielpen hem uiteindelijk bij de winst. Zijn witveldige loper was in de vijandelijke linie gekropen en die combinatie zorgde ervoor dat hij met 1 of meerdere pionnen zou binnen dringen, zijn tegenstander gaf op.

Ook een prima partij van de Haan, die heel veel druk kreeg op een open lijn, waarop hij 2 kanjers van torens kon plaatsten. De stelling werd onhoudbaar en ook hier een opgave.

Huijsmans won een stuk doordat hij met de Dame 2 paarden aanviel. Dat speelt een stuk gemakkelijker uiteraard en Huijsmans won.

Tenslotte kon Poldervaart in een lastige pionnenstelling niet binnen komen met zijn Koning. Er werd nog gekeken naar een loperoffer, maar dit bleek toch te riskant, hier besloten de heren tot remise. Al met al een uitstekende avond voor SOF/DZP 2.

In de huishoudelijke was er een “vluggertje” tussen Douw en Kasel. Er bleven pionnen en aan beiden kanten een toren en Dame over. Kasel stond wel wat beter, maar durfde het niet aan om verder te spelen en de heren besloten tot remise

Schilder speelde uitstekend tegen Donkersloot. Schilder had 2 prachtige torens op de h-lijn die dreigend waren en toen Donkersloot dat probleem enigszins gepareerd had ging Schilder vrolijk aan de andere kant pionnen opruimen. Dat werd Donkersloot teveel en hij gaf op.

Een mooie combinatie zorgde ervoor dat Bruggeman won van Wijnands, eerst schaak met een paard en al zou Wijnands terug pakken dan ging er ook nog een toren af. Ook hier een opgave

Van Genderen had Sparreboom een beetje uitgedaagd om Schots te spelen. Sparreboom heeft hier namelijk wat studie uren in gestoken en van Genderen wilde wel eens zien of Sparreboom er van geleerd had. Nou dat gebeurde ook, al moet worden gezegd dat van Genderen een foutje maakte. Na Pxf3 sloeg hij met zijn Dame terug, waarna loper g4 ervoor zorgde dat de Dame geen kant meer op kon. De stukken konden gelijk in het doosje

Tenslotte won de Ruiter van Lagendijk die een nieuw openingsrepertoire heeft. De Ruiter schrok nog wel even toen Lagendijk een agressieve zet deed en de Dame opjaagde. Maar na een sterke pionzet kwam de Ruiter goed te staan en “liet” Lagendijk zich mat zetten.