Verlies SOF/DZP 3

Het derde achttal van SOF/DZP moest afgelopen vrijdag hun eerste RSB wedstrijd van het seizoen schaken in Capelle aan de IJssel tegen C.S.V. 3. Het team had te maken met een vijftal(!)  afmeldingen waarvan er zelfs nog twee op de dag zelf.

Ronald Groenendijk, Maart van der Waal en Gerard van der Velde waren de overgebleven spelers van het derde en de invallers waren Berend Jan Bruggeman, Piet Schilder, Jos Bosch en Mark Lagendijk. De vijfde invaller zou Piet Lesuis zijn maar Piet moest vanwege een lichamelijk ongemak op vrijdag afmelden. Daardoor stond het derde al met 1-0 achter nog voor er één zet gespeeld was. Daarna vielen de meeste spelers van het derde bij bosjes om. Ronald, Gerard en Piet gaven zich over en werd het dus zaak om niet met 8-0 naar huis gestuurd te worden. Jos was de eerste die wel kon winnen en daarmee was de eer gered. Berend Jan kon het niet bolwerken en moest ook opgeven. Maart stelde remise voor en dat werd door zijn tegenstander na overleg met zijn teamleider geaccepteerd. Mark was nog als laatste bezig en hij wist te winnen. Dat leverde een 5,5 – 2,5 nederlaag op tegen een tegenstander die qua rating ver boven alle andere teams in die klasse uit steekt.

Hopelijk kunnen er bij de volgende wedstrijden wel punten behaald worden en zijn er niet zo veel  invallers nodig.