SOF/DZP 1 wint ook 2de duel

Het 1ste team van SOF/DZP heeft ook zijn 2de duel gewonnen, in en tegen Dordrecht werd het 5-3. Dordrecht is al verschillende keren van locatie veranderd, dit keer moest er aangetreden worden in de Crabbehoeve, een verenigingsgebouw voor diverse activiteiten. Echter de ruimte waar wij mochten schaken was niet ideaal. Het was erg rumoerig en de aanwezige schakers deden daar gezellig aan mee. Voor menigeen lastig om zich te concentreren.

Van Putten had er blijkbaar weinig last van, want hij won zijn partij erg snel. Al rap stond hij beter en toen hij een vork kon plaatsen op Dame en Toren gaf zijn tegenstander op. De glimlach was van korte duur want op bord 8 had van Prooijen zomaar een paard cadeau gegeven. In zijn berekening was hij ervan uit gegaan dat zijn Dame al op a5 stond, maar daar stond zij niet, van Prooijen speelde Pe4, waarna Pc3xe4 volgde. Met een Dame op a5 had het niet gekund vanwege schaak. In het vervolg bleef van Prooijen achter de feiten aan lopen.

Daarna bleef het lang spannend, maar Lagendijk wist een stuk te winnen en uiteindelijk in een eindspel terecht te komen waar hij eerder zou promoveren. Winst dus voor Lagendijk. Van Genderen speelde voor zijn doen een saai potje, die uiteindelijk niet anders dan in remise kon eindigen. Toen ook kopman Tieleman een vol punt binnen haalde, konden de 3 overgebleven schakers gaan rekenen.

Sparreboom waagde een remisevoorstel en zijn tegenstander die geen heil zag in een winstmoment nam dit aan, kort erna gevolgd door een remise van Dupree.

Daarmee was de winst binnen en was alleen de Ruiter nog aan het spelen. Maar het hoefde allemaal niet meer en toen ook de Ruiter de voortzetting niet zag, nam ook hij remise aan. Al met al een prima 5-3 overwinning. Over een paar weken komt mede koploper Erasmus op bezoek en dat wordt vast weer een spannende avond.