stille avond

Eilaas, vanavond was er een dieptepunt op de club. Slechts zeven man gaven acte de présence. Natuurlijk hadden sommigen een excuus. Gisterenavond speelde het eerste een uitwedstrijd en het regende vanavond. Weer een ander moest werken enzovoort. Maar het feit blijft dat we met zeven man moesten spelen. Jan Donkersloot had geen partij, maar bleef wel de hele avond gezellig hangen om de ander partijen te bekijken.
Zelf moest ik tegen Piet Schilder en die vergaloppeerde zich met een aanval met een loper op een loper en ik kon er een toren achter zetten, terwijl zijn dame er achter stond. Stukwinst derhalve. Daarna sloeg ik met mijn dame een toren die weliswaar verdedigd stond met de andere toren, maar die mocht niet weg omdat hij dan mat achter de paaltjes zou gaan. (De Belgen zeggen: “Mat in het gangeke) Piet gaf op.
De andere partij ging tussen Ronald Sparreboom en Berend Jan Bruggeman. Berend kwam twee pionnen voor en dat is bij Ronald meestal geen goed teken. Inderdaad sloeg Ronals met een paard een pion. Berend kon wel met een dame het paard slaan, maar dan zou de toren er achter komen met dame verlies. Toen ik even later weer ging kijken stonden allebei de torens van Berend in hun aanvangsvelden aangevallen. Berend gaf op.
De derde en laatste partij ging tussen Daniël Mulder en Jan van Genderen. Het leek zo’n beetje gelijk op te gaan, maar op het laatst had Jan wel constant de aanval en Daan moest steeds verdedigen. Dat ging hem best wel lekker af totdat hij zijn dame schuin voor een pion van Jan zette. Tja, dan duurt een partij niet lang meer.
Al met al best een gezellige avond, maar wel een beetje stil