Rapid toernooi

Gezellig Rapidtoernooi

Onze snelschaak- en rapidtoernooien zijn altijd gezellig. Daarom is het zo jammer dat er altijd spelers zijn die op die avonden bewust wegblijven. Niet iedereen houdt van die korte partijtjes en dat is jammer, want ze missen veel. Maar degenen  die wel komen, hebben het meestal geweldig naar hun zin. Zo ook gisterenavond.

Aangezien we met tien man waren zijn we afgeweken van de regel dat we eigenlijk zeven rondes horen te spelen. Iedereen speelde een partij tegen iedereen. Omdat het dan wel erg laat zou worden, besloot de wedstrijdleider Daan Mulder, in overleg met zijn assistent Jan van Genderen, om de tijd van 15 minuten in te korten naar 12 minuten.

Zoals gewoonlijk spelen de meeste mensen dan toch nog alsof het snelschaken is. Weinigen gingen door de vlag. Ook weinig remises. Ik geloof dat het er maar vier waren. Een van die remises was misschien wel beslissend voor de einduitslag van het toernooi. Al vroeg troffen Ivo Lagendijk en Ronald Sparreboom elkaar en zij kwamen tot remise overeen. Aan het eind van de avond zeiden beiden dat ze spijt hadden van de remise. Vooral Sparrie zei dat. Hij nam aan dat als hij die partij gewonnen zou hebben, hij kampioen zou zijn geworden. Nu werd Ivo het. Maar de kemphanen zouden dan gelijk geëindigd zijn met ook de weerstandspunten gelijk. Maar op SB-punten zou Ivo toch ook kampioen zijn geworden. Er moet wel bij verteld worden dat bij de remisepartij Ivo in vliegend tijdnood zat en Ronald een dame achter stond.

Nieuw op de club was dat Daan (met behulp van Ronald S.) de indelingen en standen op een groot scherm kon projecteren. En groot gemak voor iedereen. Daan had dat projecteren al eerder geprobeerd, maar nu bleek dat het met zijn laptop niet ging.

Ivo dus kampioen. Zijn prijs bestond uit de eeuwige roem en een warme hand van iedereen. Wat die eeuwige roem inhoudt bleek al snel. Niemand kon zicht herinneren wie de kampioen van vorig jaar was.

In ieder geval: Ivo, van harte gefeliciteerd.

Onderstaand de einduitslag:

Ranking after round 9 of
No.  PNo.  Name                       Score     WP        SB

1.    6  Ivo Lagendijk               8.5      36.5       32.75

2.    9  Ronald Sparreboom      7.5     37.5       26.25
3.    1  Jan Van Genderen        7.0      38.0      25.50
4.   10  Daan Mulder               5.0      40.0      12.75

5.    5  Ronald Groenendijk      4.5      40.5      11.00

6.    3  Remon Huijsmans        4.0      41.0      12.50
8  Koert Wijnands           4.0      41.0        9.25
8.    2  Andre Poldervaart        3.5      41.5        7.00
9.    4  Jan Donkersloot           1.0      44.0       0.00
10.    7  Piet Schilder                0.0      45.0        0.00