bizarre blunder nekt SOF/DZP in beker

Hoe zou het voelen als een keeper een meest simpele terugspeelbal toch in het doel zijn gaan, een spits die op de doellijn staat en de bal nog weet over te schieten? Na gisteravond weet SOF/DZP er alles van.

Alles leek op rolletjes te verlopen, van Genderen had een tegenstander die aan elkaar gewaagd waren en toen zijn tegenstander remise aanbood en van Genderen de borden eens had bekeken nam hij dit aan. Van Genderen stond misschien werd iets slechter dus vond het wel prima. Op bord 2 werd Dupree wat in het zadel geholpen door zijn tegenstander, en hij scoorde het 1ste volle punt. Zoals geegd de avond verliep prima, want ook Huijsmans kreeg een remiseaanbod, waar de stelling misschien ook ietsje voordeel bood voor zijn tegenstander. 2-1 voor dus.

De ruiter was nog bezig en had een kwaliteit gewonnen en stond aanzienlijk beter. De tegenstander had een paard en loper die niet eens meededen in het spel. Het enige wat dreigde was een mat achter de paaltjes. Die dreiging zat er al een tijdje in en was ook niet 1,2,3 op te lossen, omdat de h-g pion al behoorlijk waren opgerukt. Maar echt gevaar……nee……… De klok van de Ruiter tikte wel vrolijk door en hij had nog slechts 2 minuten tegen ruim 20 van zijn tegenstander. Maar in deze stelling mocht dat absoluut geen excuus zijn. Totdat de Ruiter een mega blunder beging. Het veld f1 waar dus mat kon plaats vinden moest gedekt worden, dat was alles en toen zette de Ruiter zijn toren op e2 om een Dame te verjagen, dat was nog oke, maar die toren moet de volgende zet wel weg en…………dat deed hij niet. Gevolg dus mat achter de paaltjes. Vol ongeloof bleef de Ruiter enkele seconden naar het bord staren. Verliezen is niet erg, maar deze kwam aan, want het betekende dat iedereen zich weer moest gaan focussen op vluggeren. Het doemscenario voelt u vast al aan, dat ging natuurlijk niet goed. Maassluis gaat door. Gelukkig krijgen we in de competitie de kans om nog het eea recht te zetten. Maar nu wel duidelijk wat de keeper en de spits moeten voelen.