vonk bekert verder

Vanavond kwam Vonk opdraven om een potje te bekeren tegen Donkersloot. Het werd een ongelijke strijd waarin de Italiaanse opening van Vonk, Donkersloot te machtig werd. Door een penning werd een stuk gewonnen en de koningsstelling werd onder vuur genomen.Donkersloot moest toezien dat hij mat niet meer kon ontlopen, Vonk is dus een ronde verder.

Wijnands had ook een ongelijke strijd tegen Sparreboom. Wijnands had tot 2030 gewacht en toen ging de klok toch maar aan. Halverwege de partij dacht Wijnands ik zal eens remise aanbieden anders komt die arme Sparreboom nog in tijdnood. Waarop Sparreboom adviseerde aan Wijnands om wat meer tijd in zijn stelling te steken. De ongelijke strijd werd dus beslecht in het voordeel van Sparreboom.

Douw had last van een lastig paard tegen Mulder. Iedere keer als Douw wat verzon dan wist Mulder zijn paard weer zodanig neer te zetten dat deze de boel dicht hield. Na lang wurmen kwam Douw er toch doorheen en een van de laatste zetten was een regelrechte fout van Mulder, waardoor Douw de winst pakte

Tenslotte was er nog de partij tussen van Genderen en de Ruiter. Een partij die erg leuk was om naar te kijken. Van Genderen verzuimde om in het middenspel toe te slaan en de Ruiter had juist op het einde winst kunnen behalen. Maar beiden zagen net niet de juiste voortzetting en konden dan ook leven met een remise