SOF/DZP 2 wint spannend avondje

Het 2de team van SOF/DZP heeft een spannende avond afgesloten met een 5-3 overwinning. Ondergetekende heeft helaas niet zoveel kunnen zien van de partijen, maar enkele dingen zijn wel bijgebleven. Zo werd er op bord 1 geschaakt met een groot bord en een kleiner bord erbij vanwege visuele problemen. Zo kwam het voor dat beiden spelers steeds hun zet tegen elkaar moesten vertellen. Uiteindelijk verloor onze 1ste bordspeler v/d Velde zijn partij. Op bord 2 speelde van Prooijen remise en Mulder verloor al snel een stuk in de opening en liet later zijn Dame insluiten en verloor dus. Loosjes won ook zijn 3de externe wedstrijd en is topscorer van het team, ook een mooie winst voor Visser. Struijk kwam in een eindspel met 3 stukken tegen een Dame, hier werd gekozen voor een remise waar Struijk waarschijnlijk de beste papieren had. 2 partijen wil ik er nog even uit lichten. Allereerst de partij van Poldervaart die in een stelling terecht kwam waar niemand meer een stuiver voor gaf. Maar hoe secuur zijn tegenstander in het begin speelde zo matig waren de voortzettingen later in de partij. Poldervaart kon de partij helemaal omdraaien in zijn voordeel en behaalde een belangrijk punt. Tenslotte zat de Haan nog te schaken en hier ging het dus echt om teamwinst of niet. Beiden spelers hadden qua materiaal net zoveel op het bord staan, maar qua stelling stond de Haan slechter. En toen gebeurde er iets wonderlijks, de Haan had zijn tegenstander schaak gezet en na een afruil gaf zijn tegenstander ineens op. De verbaasde de Haan vroeg mag ik vragen waarom. Wat bleek zijn tegenstander had een zet gezien die helemaal niet kon plaats vinden, maar in zijn beleving kon die zet wel. Een black out van jewelste en dus winst voor SOF/DZP.

In de huishoudelijke is Sparreboom verstoten van de 1ste plaats. Sparreboom gaf aan dat het na 6 zetten al geen partij meer was tegen Lagendijk. Hier werd Sparreboom min of meer gedwongen om een paard te offeren tegen 2 pionnen. Later dreigde Sparreboom een dame te verliezen en dit kon hij voorkomen door nogmaals een stuk te offeren. Hij kreeg zelfs nog spel, maar Lagendijk liet zich niet meer van de wijs brengen.

Van Genderen is de nieuwe koploper, hij won van Bruggeman. In een complexe stelling wist hij een aanval te krijgen, door eerst een lastig paard te offeren voor een toren en later de dame in stelling te brengen op g5. Hierna had Bruggeman een wat mindere voortzetting waar van Genderen van profiteerde.

De Ruiter en Dupree speelde een leuke partij, waarin de Ruiter in een betere eindstelling kwam die vroeg om een analyse. Helaas was de tijd beperkt om alles uit te rekenen en besloten de heren tot remise.

Wijnands verloor van Becker, die gelukkig de gang naar de schaakclub weer heeft gevonden. Groenendijk won van Schilder.

Tenslotte maakte Huibrechtse gehakt van Donkersloot. Die 2 offers om zijn oren kreeg, het 2de offer niet aannam en toen kwam er een paard in de stelling die zoveel kracht had dat Donkersloot het allemaal niet meer zo zag zitten

Al met al een leuke avond met aantrekkelijke partijen