Sparreboom loopt uit op concurrentie

Ondanks dat hij niet in zijn beste vorm steekt, heeft Sparreboom vanavond een hele goed avond gehad. Zelf won hij in een zeer vermakelijke partij tegen van Genderen. In een Weense opening kreeg Sparreboom met name kansen op de open f-lijn. Daar verschalkte hij ook die pion. Later in de partij kwam hij een pion voor en na afruil van de Dames kwamen de heren in een eindspel terecht waarin Sparreboom wist te winnen.

Naaste concurrent de Ruiter liet het ook liggen vanavond tegen Mulder. Een op het oog uitstekende zet kostte de Ruiter haast de kop. Het is dat Mulder het niet goed aanpakte anders hadden de stukken al snel in het doosje gekund. In het eindspel liet Mulder wat al te makkelijk een vrij pion pakken en daardoor kreeg de Ruiter zowaar kans op remise. In een tijdsnoodfase accepteerde Mulder zijn aanbod dan ook.

Ook de nummer 4 Lagendijk verloor. Lagendijk heeft boeken vol met openingen en de achterliggende gedachten, maar iedere tegenstander doet toch weer net iets anders. Zo ook Poldervaart, die koos voor een solide opstelling. Het kostte Lagendijk veel tijd om tot een aanval te komen en na afruil van zijn sterke paard tegen een zwakke loper stegen de kansen voor Poldervaart. Die zag dat Fritz een zet beoordeelde van +1 voor lagendijk naar -20. Dat werd Lagendijk te gortig en Poldervaart kon de handen in de lucht steken.

En of het niet genoeg was moest ook Dupree een remise afstaan aan Bruggeman. Dupree was aanvankelijk nog wel een pion voorgekomen, maar hij stond in een lastige stelling. Zijn pion f5 was niet goed en was remise het maximaal haalbare

Becker miste een stukwinst, volgens eigen zeggen omdat hij te diep denkt. Hoe het ook zei hij kwam in een dik gewonnen pionnen stelling tegen Schilder en dit speelde hij wel bekwaam uit. Winst voor Becker

Donkersloot speelde tegen Kasel. Donkersloot speelde een paard naar de rand en dat is zelden goed, ook nu niet want door toedoen van kasel werd er een dubbelpion gecreerd en een zwakte op d6, daar profiteerde Kasel optimaal van en won terecht de partij

Wijnands speelde tegen Groenendijk, die een pion op b2 sloeg. dat is nooit goed zei Wijnands om 1 zet erna een vork om de oren te krijgen. Daarna kwam Groenendijk niet meer in gevaar en toen hij een pion sloeg met schaak, gaf Wijnands er de brui aan.

Tenslotte nog een bekerpartij tussen Vonk en Huibrechtse, waar laatst genoemde totaal niet tot ontwikkelen toekwam. Het paard dat nog het actiefst was, werd er ook nog eens afgehaald. Zo kwam Huibrechtse in een onmogelijke positie, werd de druk steeds groter en bekert Vonk verder. De halve finales zijn nu Vonk- Lagendijk en Genderen – de Ruiter