SOF/DZP 2 speelt gelijk tegen Sliedrecht

We waren allen vroeg in Sliedrecht aangekomen, bij wijkgebouw de havik.

Een nieuwe locatie voor Sliedrecht. We hadden enige hoop om te winnen, omdat ze lager op de ranglijst stonden dan ons.

Na wat huldigingen van de jeugd, konden we rond 20 over acht beginnen met spelen. De ruimte was wel heel er rumoerig, zeker vooraf, maar ook aan het einde van de avond, de bar stond vlak naast al de borden wat ook nog wat lawaai gaf.

Jan de Haan, was met zwart net uit de opening gekomen, maar zag een sterke doorschuif van een pion over het hoofd. Het verloor hem na wat geruil 2 stukken later viel ook nog een derde stuk. Jan moest opgeven. Bart op bord 7 speelde goed. Speelde aanvallend en opende de koning van zijn tegenspeler, wist in het middenspel een kwaliteit te winnen en zo ook de partij. Goed gespeeld van Bart. Anton speelde op bord 3 een gelijk opgaande partij en beide spelers hadden kansen. Helaas zag Anton een klein tussenzetje over het hoofd en verloor pardoes zijn dame en ook snel zijn partij. 2-1  voor Sliedrecht. Op bord 8 had  Andre vele kansen gecreëerd door een scherpe opening te kiezen. Hij won een door druk op de licht openstaande koning een kwaliteit en daarna nog wat pionnen en ook mooi de partij in stijl. 2-2 was het geworden, Remon, Leon, Ceasar en Adri waren nog bezig. Allemaal stonden we zeker gelijk, maar Adri stond iets beter in een middenspel met nog redelijk wat stukken op het bord, maar zeker nog niet gewonnen. Leon had lang een gesloten stelling en manoeuvreerde een toren naar h3 om via de h-lijn te kunnen aanvallen. Leon probeerde van alles maar het werd door goed tegenspel, toch remise. De avond duurde steeds langer en de partijen van Ceasar, Remon en Adri waren nog bezig en Remon zat in een eindspel met beide loper en toren en wat pionnen. Remon had 1 vrij-pion, maar dat had tegenspeler ook. Ceasar stelde als teamleider voor om op 3 borden gelijktijdig een remise aanbod voor te stellen. Remon en Ceasar hadden echt een remise stelling op het bord waar weinig uit te halen was. Adri had licht plusje in de stelling, maar dat zou heel lang duren voor dat was omgezet tot een eventuele winst. Sliedrecht 4 dacht wat minuten na over het aanbod en accepteerde na enige minuten het voorstel. Zo werd het op al de borden remise en zo werd de eindstand een 4-4 gelijkspel.