SOF/DZP 1 blijft op het juiste spoor

SOF/DZP 1 blijft het op juiste spoor om kampioen te worden in klasse 2a. De volgende wedstrijd tegen Zwijndrecht wordt hoogstwaarschijnlijk beslissend. Vanavond werd er een stevige uitslag neer gezet: 7-1 winst

De avond begon met een remise voor van Putten, die lastig in zijn spel kwam. Het remise aanbod kwam in een fase dat zijn tegenstander zelfs iets beter stond. Gezien de stand op de overige borden kon van Putten deze remise wel aannemen.

Want hierna ging het snel, Op bord 1 pakte Tieleman de winst na een onnauwkeurige zet van zijn tegenstander. Niet alleen kwam Tieleman een pion voor, maar zijn tegenstander had maar liefst 4 geisoleerde pionnen. Derhalve winst dus voor Tieleman. Al gauw volgde Dupree, die een zwakte op e6 optimaal benutte, ook hier een pion voorsprong en een betere stelling. Daarna was het de beurt aan Lagendijk die een stuk was voorgekomen en later via een aftrekschaak de Dame won

Ook Vonk won, al had hij wel het nodige geluk. De stelling van Vonk was rijp voor de sloop, maar een zet of wat later stond hij ineens gewonnen.

De buit dus al binnen en Sparreboom deed daar vrolijk aan mee door ook te winnen. Zijn tegenstander wilde snel afwikkelen naar een remise, door alle lichte stukken te ruilen. Volgens Sparreboom deed zijn tegenstander het in het eindspel niet goed en daarvan profiteerde hij optimaal.

Nog 2 partijen bezig waarbij de Ruiter een Stonewall opstelling tegen zich kreeg. Zijn tegenstander speelde erg passief en op een gegeven moment was er geen stuk meer dat iets actief deed. De Ruiter brak de stelling via de Dame vleugel open en via een aftrekschaak won hij een Dame en daarmee de partij

Tenslotte speelde van Hooff ook remise, hij had een kwaliteit geofferd voor een aanval, maar die aanval kwam er niet helemaal uit. In tijdnood stelde hij remise voor en dat werd aangenomen

Op 12 februari wacht de belangrijkste partij van het seizoen tegen Zwijndrecht, een gevecht dat gaat om het kampioenschap van deze klasse.