Leuk resultaat SOF/DZP 4

Leuk resultaat voor SOF/DZP 4

 

Maandag 11 januari vertrokken we naar Krimpen aan de IJssel. Gelukkig stond de Brienenoordbrug open en waren we iets te laat.

We vertrokken met slechts zeven man. (eigenlijk zes man en een jongen) Jan Donkersloot was geveld door de griep.

 

Zelf was ik het eerst klaar. Ik kreeg een mooie lijn tot mijn beschikking, de A-lijn. Daarop stond ik met twee toren en een dame. Mijn tegenstander had lang gerokeerd en daarna zijn paard op B8 terug geplaatst. Misschien wel een vreemde zet, maar ik had er veel last van. Nadat de A-pionnen er af waren leek het voor een ieder of het voor mij nu een makkie was. Maar nadat de loper van mijn tegenstander na veel omzwervingen ook nog op B7 kwam te staan, zat het muurvast. Ondertussen had ik ook nog een kwaliteit gewonnen. Na ampel beraad besloot ik om mijn torens en dame te ruilen tegen zijn loper, toren en dame. Door de grote dreiging die ik had kon hij dat niet voorkomen. Ik had nu zes tegen vijf pionnen. Bovendien stonden mijn pionnen beter. Na een zet of tien gaf hij op.

 

Zo, dat was een lang verhaal. De stand was nu weer gelijk, 1 – 1.

 

Omdat ik wel heel serieus te werk was gegaan, weet ik niet zoveel van de partijen van Piet Lesuis en Jos Bosch. Maar ineens gaven ze allebei op.

Stand 3 – 1 voor Krimpen.

 

Niet zolang er na won onze aanvoerder Mark Lagendijk en hij trok het terug tot de stand 3 – 2.

Bleven over Remco Ossewijer, Phillip Waardenburg en Piet Schilder.

Remco stond al vroeg een toren voor en in de loop van de avond veranderde dat niet. Het werd een lange partij, die de Krimpenaar uiteindelijk opgaf. 3 – 3. Opvallen is het geduld van zo’n jonge jongen. Compliment.

 

Phillip stond eerst achter, kwam gelijk en op magistrale wijze sloot hij het af.

3 – 4

Bleef alleen nog Piet over. Ik begreep van hem dat zijn tegenstander het hem in het begin heel moeilijk had gemaakt en dat heel nauwkeurig spelen het parool was geweest. Op het eind hadden de heren ieder zeven pionnen en een loper. Alleen met het offeren van de loper kon Piet wat forceren en daar paste hij link voor. De heren hadden er allebei moeite mee om remise af te spreken en pas na een lichte druk van de wedstrijdleider gingen ze overstag.

Eindstand 3½ – 4½ en dat met zeven man (Eigenlijk zes plus een)

Ik geloof dat Remco Osseweijer nu topscoorder is van het vierde.

Koert

Kleine toevoeging van Mark:

Philippe heeft net als Remco 3 uit 3 gescoord. Een 100 % score, daar kan niemand aan tippen!