Achtervolging op koploper ingezet

Sparreboom was afwezig en de achtervolgers proberen van zijn afwezigheid gebruik te maken, om de achterstand in te lopen.

Zo won Lagendijk vrij eenvoudig van Donkersloot. In het begin won Lagendijk een pion en via de koningsvleugel ontwikkelde hij een kleine pionnenstorm. De druk werd steeds groter voor Donkersloot en na verloop van tijd zag hij het niet meer zitten en gaf hij op.

Van Genderen en Huijsmans maakten er een leuk schouwspel van, Huijsmans speelde een soort variant van het Siciliaans, de draak gecombineerd met de Najdorf. Van Genderen openende de aanval op de Koning maar moest ook op zijn tellen passen, omdat hij nog niet nog gerokeerd had. Uiteindelijk wist van Genderen een gaatje te maken op h7 en ook de f lijn vertoonde een zwakte. Via die 2 lijnen volgde er een aanval die zou resulteren in mat

De Ruiter dacht na 13 zetten dat de winst tegen Bruggeman binnen zou zijn, veel druk op de stelling en Bruggeman kon alleen maar verdedigen. Maar de partij duurde uiteindelijk 50 zetten, omdat Bruggeman zich toch onder de druk wist uit te worstelen. De Ruiter verkeerde in tijdnood, maar ging tot 2x toe niet in op een remise aanbod, omdat zijn pionnenstructuur toch aanzienlijk beter was. Er moest echter een foutje van Bruggeman aan te pas komen om de partij definitief te winnen

Tenslotte speelde Kasel tegen Wijnands. Kasel had een hele vervelende loper geposteerd in het centrum, waar Wijnands veel last van had. Wijnands besloot zijn toren te offeren en die loper te pakken. Om vervolgens kort daarna een pion weg te spelen die zijn paard verdedigde. Daarop besloot hij de partij op te geven