Deceptie SOF/DZP 1

Het had een mooie avond moeten worden voor SOF/DZP. Maar zoals wel vaker in het verleden wordt op het moment supreme niet thuis gegeven. Ook vanavond niet. De avond begon slecht, binnen een uur was Tieleman klaar. Vanwege prive omstandigheden kon Tieleman zich niet volledig concentreren. In zijn berekening klopte alles, maar in de praktijk kwam hij een stuk achter te staan voor een pion. De stelling was ook niet best en zijn tegenstander van Keeken maakte daar optimaal gebruik van 0-1

Gelukkig trok de Ruiter de stand weer snel gelijk, na een interessante partij gaf zijn tegenstander geheel onnodig een toren cadeau. Dat soort cadeautjes houdt de Ruiter wel van en zijn tegenstander gaf meteen op 1-1

Op bord 1 was de nederlaag ingecalculeerd. Van Genderen moest het opnemen tegen een internationaal meester van Syrische afkomst en die gaf van Genderen een potje schaakles 2-1

Ook hierop volgde snel winst voor van Putten, die in een Wolga gambiet een thematisch offer deed met zijn toren, waarna alle stukken gingen meedoen. Zijn tegenstander hielp hem ook nog een handje 2-2

Op bord 5 ging het mis bij Sparreboom. Die kwam nog wel goed uit de opening, maar na een lange rokade, met het idee de koningsstelling van zijn tegenstander aan te gaan pakken ging het snel berg afwaarts. Zijn tegenstander was sneller met zijn aanval en maakte het vakkundig af 2-3

De hoop was gevestigd op van Hooff, maar ook hier geen echte kansen op aanvallend spel. Beiden heren hadden 7 pionnen, een toren en een dame. Van Hooff probeerde nog wat te forceren op de dame vleugel maar hij kwam er niet door heen. De partij eindigde in remise 2,5-3,5

Nog 2 partijen bezig, Lagendijk had vlot een pion gewonnen en de kansen leken voor hem. Maar natuurlijk speelde ook het tijdprobleem een grote rol. Zijn tegenstander kon het dicht schuiven en winst zat er niet meer in 3-4

Dan Dupree…………. maar ook hier een stelling die riekte naar remise. Ook hier had Dupree meer tijd verbruikt en was het remise aanbod logisch. 3.5-4.5

Alles komt nu op de laatste speeldag terecht. Nog altijd heeft SOF/DZP een half bordpunt voorsprong. Een klein nadeel is dat wij een dag eerder moeten schaken, aan de andere kant als er goed resultaat wordt neer gezet dan kan dat ook weer voor druk zorgen bij Zwijndrecht. Op 10 maart zullen we het weten.