Debacle SOF/DZP 4 tegen PASCAL

Debacle van het vierde  tegen Pascal 2

Tja, het is altijd leuk als je een ander kan helpen. Maar om nu met 7 – 1 te verliezen om Pascal 3 kampioen te maken gaat wel erg ver.

Eigenlijk wil ik over die wedstrijd niet zo veel vertellen. Maar ik wil toch wel kwijt dat die lieden in een mooie zaal spelen in -voor zo ver ik weet- enige denksportzaal van Nederland. Alleen maar denksport. Vanavond ook alleen maar bridge en schaken.

De naam Pascal vind ik ook wel bijzonder. Pascal was natuurlijk een groot geleerde. De wet van Pascal is naar hem genoemd. Maar dat heeft er allemaal niets mee te maken. Nog de computertaal van die naam. Het is een fusieclub van Papendrecht en Alblasserdam. De “Pa” komt dus van Papendrecht, de “sc” van schaak combinatie en de “al” van Alblasserdam. Pascal dus.

 

De spelers hadden een bijzonderheid. Zeker acht van de circa 15 mannen aldaar, hadden een snor een eentje een baard. Bijna geen fatsoenlijke mensen met een baard (zoals dat hoort). Van onze tegenstanders had zelfs niemand een baard.

De wedstrijdleider opende het bal met te zeggen dat zij bij winst kampioen zouden zijn. Mijn eerste vraag was dan ook: “Is er champagne”. Men zou dat ze het daar nog over zouden hebben. Maar ik heb aangedrongen op een uitslag. Ik zei dat ik het nu moest weten met het oog op eventuele matchfixing. Goed, geen champagne dus en ik ben mijn best gaan doen. Eigenschuld van die gasten.

Zoals ik aan het begin al opmerkte. Ik praat niet zo graag over de wedstrijden van vanavond. Hoewel de meeste partijen redelijk gelijk opgingen vlogen ons toch de nullen om de oren. Alleen Mark op bord vier stond al twee kwaliteiten achter en Kees op bord twee ook een kwal achter. De rest ging schijnbaar gelijk op.

Om een lang verhaal kort te maken. Kees en ik speelden remise en de rest verloor. 7 – 1.

Pascal was kampioen, geen champagne.

Tot overmaat van ramp deed mijn Tomtom ook nog raar. Heen was het 48 kilometer en terug stuurde hij me over de brug over de Merwede naar Dordrecht-Zuid en wilde hij me over de Moerdijkbrug sturen. Ruim 75 kilometer. Maar niet gedaan. Kwart over twaalf thuis.