Spanning in huishoudelijke, SOF/DZP 2 verliest

In de huishoudelijke blijft het spannend bovenin, zo won koploper Sparreboom van Lagendijk. In een redelijke gelijke partij kwam Sparreboom een pion voor. Echter er was ook een groot tijdverschil in het voordeel van Sparreboom en hoe je het ook went of keert je gaat toch onder een bepaalde druk schaken als je achterstand in tijd hebt. Lagendijk probeerde in ieder geval spel te krijgen, offerde nog ergens een toren, maar Sparreboom had een geweldige pionnenketen ontwikkeld en die gaf uiteindelijk de doorslag.

Nummer 2 de Ruiter won ook tegen Becker. Ook hier in beginsel een gelijkwaardige partij, totdat de a lijn in het voordeel kwam van de Ruiter. Er kwam een mooie combinatie in het spel, waarbij de Ruiter een toren offerde tegen een paard, waarop vervolgens alles ging meedoen. Becker ging vervolgens ook nog eens met zijn Koning de verkeerde kant op en moest opgeven

De nummer 3 van Genderen won ook. Van Genderen kreeg de ideale stelling op het bord, een pluspion, alles ontwikkeld, het centrum en een rokade. Wat wil een mens nog meer. Toch duurde het nog vrij lang voordat Donkersloot moest capituleren. Uiteindelijk ging hij door zijn vlag

Bruggeman won van Schilder. Bruggeman speelde volgens het boekje een vrijpion op en Schilder anticipeerde hier niet goed op. Op de laatste lijn kon Bruggeman een toren plaatsen, waarop Schilder de vrijpion pakte, echter dit kostte hem een volle toren en de partij

Wijnands was weer vroeg thuis. Eerst een stuk verloren tegen een pion, daarna zorgde Groenendijk ervoor dat hij niet meer kon rokeren. De Koning van Wijnands heeft het halve bord gezien en door een leuke combinatie verloor hij nog meer stukken waarop hij opgaf.

Ondergetekende heeft weinig gezien van de partijen van SOF/DZP 2 tegen Dordrecht. Loosjes en van der Velde remiseerde vlot, maar Struijk verloor enigzins onnodig in een gewonnen eindspel. Helaas koos hij de verkeerde voortzetting.

Vervolgens wel winst voor van Prooijen, maar Mulder werd er vakkundig van afgeserveerd. Zijn tegenstander kon vrijwel alle stukken laten meedoen in de aanval.

Nog 3 partijen gaande. Huijsmans stond er niet goed voor en stond al 2 pionnen achter. Voor zichzelf had hij al bedacht dat als het 3 pionnen zouden worden, dat hij op zou geven. dat gebeurde ook en derhalve een punt voor Dordt

Poldervaart bracht de spanning terug door uitstekend spel, zijn tegenstander werd op alle fronten afgetroefd 3-4

Zou het de Haan lukken de stand gelijk te trekken. Het antwoord is nee. Hij speelde te passief en liet zich steeds verder weg drukken. Helaas een nederlaag, die mijn inziens niet echt nodig was.