SOF/DZP 1 KAMPIOEN !!

Na een jaar in de 2de klasse keert SOF/DZP 1 weer terug naar de 1ste klasse. Vanavond verloor concurrent Zwijndrecht zelfs met 5,5-2,5 van de Pionier.

Een gezelschap van 4 Soffers was naar Hellevoetsluis afgereisd om daar getuige te zijn dat Zwijndrecht er niet meer in geloofde. Zo werden er al snel 2 remises aangenomen en was een van hun beste spelers niet aanwezig, zelfs niet vooruit gespeeld.

Vooraf zag SOF/DZP de Pionier als grootste concurrent, beiden teams troffen elkaar in de 1ste speelronde. Die wedstrijd werd met pijn en moeite gewonnen. Maar Pionier ging daarna een paar keer hard onderuit. SOF/DZP behaalde grote overwinningen en kampioen worden leek slechts een kwestie van tijd. Totdat op het moment supreme ineens werd verloren van Zwijndrecht. Daardoor werd het ineens spannend. Echter woensdag werd een eindscore neergezet, waarop Zwijndrecht een half puntje meer moest scoren.

Dat is dus niet gelukt.

SOF/DZP is daarmee KAMPIOEN geworden.